Блестящ оперен концерт се състоя на 14 септември в салона на Ловчанско читалище

...
Блестящ оперен концерт се състоя на 14 септември в салона на Ловчанско читалище
Коментари Харесай

Блестящ оперен концерт се състоя в Ловчанското читалище 

Блестящ оперен концерт се състоя на 14 септември в салона на Ловчанско читалище „ Наука 1870 година ”, отдаден на ловешката аудитория. 

Изявата беше високо оценена от присъстващите, измежду тях бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. От нейно име създателите  получиха кошница цветя и приветствен адрес. „ Концертът е в навечерието на първия образователен ден и ни подсети, че в Ловеч образованието постоянно е вървяло ръка за ръка с музиката—още от основаването на химна „ Върви, народе възродени “, се сочи в поздравлението.

Едни от най-известните наши оперни артисти извършиха известни арии от опери на композитори като Моцарт, Верди, Гуно, Росини и др. На сцената се изявиха международно известният тенор Бойко Цветанов, един от най-хубавите баритони Александър Крунев, младото и многообещаващо сопрано Леонора Илиева и ловешкият бас Стоян Груев, чиято е концепцията за концерта. 

Те пяха под съпровода на оркестър Симфониета „ София ” с диригент маестро Свилен Симеонов. „ Вашият Стоян Груев може да няма особено музикално обучение, само че пее като за двама със “, обърна се от сцената към публиката маестро Свилен Симеонов.

Водещ бе артистът Стоян Георгиев.

След концерта Корнелия Маринова благодари персонално на всички участници, като ги предложения за нови изяви. Стана ясно още, че тенорът Бойко Цветанов е ловешки шурей, брачната половинка му е от  кв. „ Вароша “. 

Събитието стана с финансовата помощ на „ Феникс Инверс ” ООД на Пенко Михайлови и съдействието на Ловчанското читалище.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР